luna1.jpg 02.07.2019 - Sidst redigeret - 02.07.2019

Arbejdsmiljøuddannelse til mennesker med udviklingshæmning på beskyttede værksteder

LEV har udviklet en lovpligtig arbejdsmiljøuddannelse til mennesker med udviklingshæmning, som arbejder på landets beskyttede værksteder.

Disse medarbejdere er alle omfattet af den danske arbejdsmiljølovgivning. Sådan har loven været i rigtig mange år, men mange af landets beskyttede værksteder har hidtil ikke haft mulighed for at gennemføre et certificeret uddannelsesforløb.

Målet med uddannelsen er, at udviklingshæmmede på landets beskyttede værksteder i fremtiden selv kan tage aktiv del i det lokale arbejdsmiljøarbejde.

Det er en rigtig uddannelse
Sytter Kristensen Landsformand siger: "Arbejdsmiljøuddannelsen til mennesker med udviklingshæmning skal leve op til lovgivningens krav. Vi ønsker en rigtig uddannelse".

Kursusudbyderen af uddannelsen skal være certificeret af Arbejdstilsynet. Landsforeningen LEV er ikke certificeret. LEV har derfor valgt en af Danmarks største arbejdsmiljørådgivere, ALECTIA, der har stået for at udvikle et uddannelsesforløb uden at gå på kompromis med lovkravene.

Med andre ord giver uddannelsen de samme kvalifikationer og kompetencer, som andre arbejdsmiljørepræsentanter har. Forskellen på en almindelig arbejdsmiljøuddannelse og den uddannelse, som tilbydes til mennesker med udviklingshæmning, ligger i undervisningsmaterialet, selve undervisningen og den måde, som den afsluttende prøve foregår på.

AFSLUTTET PROJEKT - SIDEN OPDATERES IKKE!